Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


film tartalma 1-5-ig :)

 Twilight (Alkonyat):

 

Isabella Swan (Kristen Stewart) az apjához költözik a Washington állambeli Forksnevű városkába. Az apja, Charlie Swan a helyi rendőrfőnök. Érkezését mindenki szívesen fogadja, mindenki barátságos a visszahúzódó természetű lánnyal. Egy család van, akik nem vesznek tudomást az érkezéséről: a Cullenek. Bellának feltűnik, hogy Edward Cullen (Robert Pattinson) kerüli első közös órájuk óta. Bella észreveszi, hogy a Culleneknek van valami közös titkuk, amit Bella egy kirándulás során a La Push

dtkluua.jpg

 parton egy gyerekkori barátjától, Jacob Black-től tud meg, miszerint egy ősi legenda szerint Cullenék az indiánok ősi ellenségei, „mások”. Bella nyomozni kezd és rádöbben, hogy Edward vámpír, azonban ez Bellát nem riasztja vissza. Cullenék csak állati vérrel táplálkoznak, vegetáriánusnak tartják magukat. Edward gyakran tölti az éjszakát Bellánál, Charlie tudta nélkül, s a fiatalok egymásba szeretnek.

Edward elviszi Bellát, hogy bemutassa a családjának. Egy baseballmeccsen, amit a vámpírok játszanak, összefutnak egy idegen társasággal, akik viszont emberi vérrel táplálkoznak. Az egyik tag, egy bizonyos James, megérzi Bella ínycsiklandozó szagát és meg akarja ölni. Megkezdődik Bella üldözése és menekítése. Bella találkozik James-szel a régi balett-termében, ami régi lakóhelyén található. James súlyosan megsebesíti a lányt, majd megharapja a csuklóját. Bella életét Edward menti meg azzal, hogy kiszívja a lányból a halálos mérget – így megakadályozva Bella átváltozását vámpírrá. Azonban Bella szeretné, hogy őt is átváltoztassák, mert Edward soha sem öregszik meg, a lány pedig örökre szerelmével akar maradni.

New moon (Új hold):

 

Bella Swan 18. születésnapján a vámpír Cullenéknél rendezett születésnapi ünnepségen a lány véletlenül megvágja magát az egyik ajándék csomagolásával, és a kibuggyanó vér látványa megőrjíti a még friss vegetáriánus Jaspert, aki rátámad a lányra. Edward Cullen, Bella szerelme, ellöki a lányt Jasper útjából, de Bella olyan szerencsétlenül esik, hogy az összetörő üvegdarabok megvágják a karját. Sebét a családfő, Carlisle ölti össze, miközben elmeséli Bellának, hogy Edward azért nem akarja átváltoztatni a lányt vámpírrá, mert úgy hiszi, a vámpírok kárhozottak, és nem akarja kockáztatni a lány lelki üdvösségét. A baleset után a magába roskadt Edward hazaviszi a lányt, másnap azonban nem jelenik

meg az iskolában.

Később sétára hívja a lányt az erdőbe, ahol közli vele, hogy a család elhagyja Forksot, mert Carlisle-nak

djk.jpg

 már 10 évvel idősebbnek kellene kinéznie. Mikor Bella közli, velük megy, Edward elutasítja a lányt és azt mondja neki, hogy nincs rá szüksége, és soha többé nem fogja őt látni, majd otthagyja a döbbent Bellát az erdőben. A lány hisztérikus keresésbe kezd, s közben besötétedik, Bella pedig magán kívül a földre kuporodik. Charlie a várost is mozgósítja a lány keresésére, s végül az egyik kvilájúta indián, Sam Uley bukkan rá és viszi haza.

Bella hónapokig depresszióval küzd, ki sem mozdul a házból, rémálmok gyötrik és leveleket ír Alice Cullen nem létező email címére. Végső elkeseredésében Charlie megkéri, költözzön az anyjához, Bella azonban nem hajlandó. Hogy meggyőzze Charlie-t arról, hogy jobban van, mozizni hívja Jessicát, a mozi után hazafelé tartva azonban belebotlanak egy motoros bandába. Bella emlékszik rá, hogyan védte meg Edward korábban Port Angelesben egy hasonló szituációban, ezért elindul a veszélyesnek tűnő férfiak felé. Útközben Edward „szelleme” jelenik meg neki, figyelmeztetve, hogy forduljon vissza. Bella azonban felül az egyik motoros mögé, és elhajtanak. A száguldás közben Bella többször is látja Edwardot, s rádöbben, ha veszélyes helyzetbe kerül, láthatja a fiú szellemét, ezért keresni kezdi a veszélyt. Motorroncsokat vásárol a szeméttelepen és elviszi Jacob Blackhez, s megkéri a fiút, segítsen rendbe hozni őket. Jacob hajlandó segíteni, s a motorépítés közben barátságuk elmélyül. Jacob többet is érez a lány iránt, Bella azonban értésére adja egy közös mozizás után, hogy részéről ez csak barátság. Jacob megígéri a lánynak, hogy ő sosem fogja úgy megbántani, mint Edward.

Nem sokkal később Jacob eltűnik, az apja szerint lázas betegségben szenved, s nem tud Bellával beszélni sem. Bella egy idő után nem bírja tovább, és elmegy Blackékhez. Az esőben megpillantja a félmeztelen Jacobot. A fiú levágatta hosszú haját és tetoválást készíttetett. Bella kérdőre vonja, mire Jacob figyelmezteti a lányt, hogy menjen el, mert baja eshet. Mindeközben a bosszúra éhes Victoria, akinek párját Cullenék ölték meg korábban, fel-felbukkan Forks környékén, ám a farkasok mindannyiszor elüldözik. Bella nem sokkal később felfedezi, hogy Jacob farkassá képes változni.

Végső elkeseredésében Bella, hogy még egyszer láthassa Edwardot, a parti sziklákról készül aláugrani, miközben Charlie és az emberei a farkasok nyomát kutatják az erdőben, és Victoria is felbukkan újra, s szívrohamot idéz elő a Charlie-val az erdőt átfédülő Harry Clearwaternél, aki meghal. Bella leugrik, és sikeresen megússza a kalandot, amikor a vízben felbukkan Victoria. A pániktól megzavarodott Bella a szikláknak ütközik és elmerül. Jacob húzza ki a partra, Victoria pedig egyelőre feladja a vadászatot. Mikor Jacob hazaviszi Bellát, a lány megpillantja Carlisle kocsiját a közelben, és azt hiszi, Cullenék hazatértek. Jacob könyörög neki, hogy ne menjen be a házba, hátha csapda, ám a lány nem hallgat rá. A házban Alice-szel találkozik, aki látomásában látta, hogy Bella leugrik a sziklákról, de nem látta, hogy kihúzták, ezért tért vissza. Miközben Jacob Bellát faggatja Cullenék visszatérésének eshetőségeiről, és megpróbálja megcsókolni a lányt, megcsörren a telefon. Jacob veszi fel, majd közli a telefonálóval, hogy

media.jpg

 Charlie temetést rendez. Alice elmondja Bellának, hogy a telefonáló Edward volt, akivel Rosalie közölte, miért utazott Alice Forksba. A Bellát halottnak gondoló Edward teljesen összeroppan a hír súlya alatt, és Olaszországba utazik a Volturihoz, megkérni őket, hogy öljék meg.

Alice és Bella sebtében Olaszországba repülnek, hogy megállítsák Edwardot. A Volturi visszautasítja Edward kérését, ezért a fiú úgy dönt, kikényszeríti a vámpírrendőrökből a gyilkosságot, azzal, hogy felfedi magát az emberek előtt. Bella és Alice épp időben érkeznek ahhoz, hogy a lánynak sikerüljön ellöknie a félmeztelen Edwardot a nap elől, mielőtt a Volterrában ünneplő tömeg észrevehetné, hogy csillog a bőre a napfényben. Edward bevallja a lánynak, hogy nem azért akart öngyilkos lenni, mert bűntudata volt Bella feltételezett öngyilkossága miatt, hanem mert nem tudott azzal a gondolattal létezni, hogy szerelme már nem él. A Volturi magához szólítja a párt és a megérkező Alice-t. Aro, a Volturi vezetője megpróbál olvasni Bella gondolataiban, de ugyanúgy nem sikerül neki, ahogy Edwardnak sem. Jane, a Volturi testőrség tagja is megpróbálja használni az erejét Bellán: fizikai fájdalmat akar okozni neki az elméjével, de ő sem jár sikerrel. Bár Arot lenyűgözi Bella képessége, úgy dönt, a lánynak pusztulnia kell, mert veszélyt jelent a vámpírok titkára. Edward harcba száll Felix-szel, akit Aro utasít Bella megölésére. Felix legyőzi Edwardot, és Aro felkészül rá, hogy letépje a fiú fejét, de Bella kétségbeesett könyörgése megállítja: lenyűgözi a gondolat, hogy egy ember hajlandó lenne meghalni is egy vámpírért. Úgy dönt, maga változtatja át Bellát, azonnal, Alice azonban közli vele, hogy már látta Bellát vámpírként, és ő maga fogja később átváltoztatni. A kissé csalódott Aro elengedi a fiatalokat, Caius, a Volturi másik tagja pedig közli, hogy siessenek Bella átváltoztatásával, mert a Volturi nem ad második esélyt.

Bella, Edward és Alice hazatérnek Forksba, Edward elmondja Bellának, hogy azért hagyta el, mert azt akarta, hogy esélye legyen a lánynak a normális életre. Bella ragaszkodik a vámpírrá váláshoz, amit Edward továbbra is ellenez, ezért Bella szavazásra bocsátja a dolgot: Rosalie és Edward kivételével mindenki mellé áll. Az átváltoztatás időpontját érettségi utánra tűzik ki. Jacob még utoljára figyelmezteti Edwardot, hogy ha megszegik a kvilájúta farkasokkal kötött egyezményt (amennyiben megharapnak egy embert), akkor kénytelenek lesznek támadni. Bella értésére adja a fiúnak, hogy Edwardot szereti. Bella megkéri Edwardot, hogy ő változtassa át vámpírrá. Edward azt a feltételt szabja, hogy a lánynak előbb feleségül kell mennie hozzá.

 

  Eclipse(Napfogyatkozás):

Seattle városát rejtélyes gyilkosságok tartják rettegésben. Edward úgy véli, a gyilkosságokat egy „újszülött”, azaz még nemrég átalakult vámpír követi el. Miközben Bella és Edward főiskolára jelentkeznek, Bella elmondja250px-stephenie_meyer_-_napfogyatkozas.jpg Edwardnak, mennyire hiányzik neki a barátja, Jacob Black, aki vérfarkas, így Cullenék ősi ellensége. Edward, hogy boldoggá tegye a lányt, vonakodva bár, de beleegyezik, hogy néha találkozzanak. Alice-nek, Edward húgának látomása támad, melyben Victoriát látja visszatérni Forksba. Néhány nappal később Edward megkéri Bella kezét.

Cullenék rájönnek, hogy a seattle-i gyilkosságokat nem egy, hanem legalább 19-20 újszülött vámpír követi el, Bella pedig megfejti, hogy a vámpírhadsereget Victoria vezeti és még mindig az a célja, hogy megölje őt. A Cullenék és a vérfarkasok ideiglenes szövetséget kötnek. Jasper, Edward bátyja, aki valaha maga is egy hasonló újszülött-hadsereg tagja volt, mielőtt Cullenékhez csatlakozott, megtanítja családjának és a vérfarkasoknak, hogyan küzdjenek a rendkívüli erejű és vad új vámpírokkal szemben. Bella nem tudja elviselni a gondolatot, hogy Edwardnak baja eshet a csatában, így ráveszi, maradjon ki belőle. Jacob, Bella és Edward a hegyekben táboroznak, úgy van megbeszélve, hogy Seth a csata idejére étveszi Jake helyét, míg az harcol a mezőn az újszülöttek ellen. Jacob kihallgatja Bella és Edward beszélgetését meghallja, hogy Edward és Bella az eljegyzésükről beszélnek, úgy dönt, megöleti magát az új vámpírokkal a mezőn készülő csata folyamán. Bellának elmondja a tervét, és az, hogy megállítsa, ráveszi, hogy maradjon, méghozzá úgy, hogy megcsókolja. Ebben a pillanatban Bella ráébred, hogy Jacobba is szerelmes, azért nem volt hajlandó lemondani róla. Ám Edward iránt érzett szerelme győzedelmeskedik.

 

Breaking Dawn(Hajnalhasadás 1.rész):

Jacobot nem lehet megállítani, csatlakozik a többiekhez. Victoriának sikerül kijátszania a Cullenek éberségét és egy újszülött vámpírral követik Edward illatát Bella búvóhelyéig. Edward és Seth elbánnak a két vámpírral, és a Cullen-vérfarkas szövetségnek is sikerül legyőzni a többi újszülött vámpírt. Ekkor megérkezik a Volturi néhány tagja, élükön Jane-nel, akiket Aro küldött a seattle-i vámpírhadsereg megölésére, de Cullenék gyorsabban reagáltak, így aVolturi küldöttségnek nem akadt dolga. Mivel Cullenék elvégezték a munkát, a Volturi hazatér, de Jane figyelmezteti Bellát, hogy nem maradt sok ideje a vámpírrá váláshoz. A csata végeztével Alice elkezdi tervezgetni Bella és Edward esküvőjét-miután Bellától erre engedélyt kapott-, amire Jacob is kap egy meghívót, egy üzenettel Edwardtól, melyben megköszöni Jacobnak, hogy a lány támasza volt, amikor ő nem lehetett mellette. Jacob farkasformát öltve, keserűen vág neki az erdőnek, nem tudván elviselni a gondolatot, hogy Bella hamarosan vámpírrá változik.Nekivág az erdőnek és nem tervezi, hogy egyhamar visszaváltozik emberré, mert azt a szintű fájdalmat nem tudná elviselni.

Bella Swan, az emberlány és Edward Cullen, a vámpír összeházasodnak egy díszes ceremónia keretében, amit Edward húga, Alice szervezett. A mézesheteken, - amit Esme szigetén töltenek Brazília partjainál - Bella teherbe esik. Mindenki megijed, mivel még soha nem hallottak arról, hogy egy vámpírnak gyermeke születhetne. Edward és Carlisle rá akarják beszélni Bellát a magzat elvetetésére, de a lány ragaszkodik a babához és Rosalie segítségét kéri.

Eközben a farkasfalka sem tétlenkedik. Amint tudomást szereznek a Bellában rohamosan növekvő magzatról, az elpusztítását tervezik. Jacob szembeszáll az Alfa parancsával és kiválik a falkából. Rájön, hogy így nem hallja a többiek gondolatait. Seth Clearwater is csatlakozik hozzá, így egy kisebb falkát alkotva rohanvást igyekeznek figyelmeztetni Cullenéket a közelgő veszélyről. Később Leah Clearwater, Seth nővére is csatlakozik hozzájuk. Seth a többi farkassal ellentétben kedveli Edwardot és a náluk töltött idő alatt a család többi tagjával is összebarátkozik. Ő az egyetlen, akit nem zavar a vámpírok közelsége.

Bella igencsak rosszul van, a gyermek elszívja az életerejét. Rájönnek, hogy mivel a baba félig vámpír, lehet, hogy szomjas. Bellának vért kell innia, hogy táplálni tudják a magzatát. Alig két hónapon belül elkövetkezik a szülés pillanata. Mivel Carlisle éppen vadászni van, Edward szakszerűen cselekszik, levezeti a szülést, azonban császármetszés lesz belőle, mivel Bella nem tudja természetes úton világra hozni a babát. Bella a szülés közben majdnem meghal, ezért Edward, hogy megmentse, a lány szívébe juttatja a vámpírmérget, majd Jacob közreműködésével a majdnem halott szívet működésre ösztökélik. Megkezdődik Bella átváltozása.

Breaking Dawn(Hajnalhasadás 2.rész):

Három nappal később Bella vámpírként ébred fel. Minden nagyon új neki, a legfurcsább a sebesség és az éles látás. Érzi a szomjúság kaparását a torkában, így Edwarddal vadászni mennek, hogy csillapítsák azt. Vadászat közben Bella megérzi egy kiránduló szagát. Összefut a nyál a szájában, azonban nem veti rá magát a gyanútlan túrázóra. Különös okoknál fogva Bellának nincs újszülött korszaka. Ennek nagyon örül, mivel ettől tartott a legjobban.

Később megismerkedik lányával. Mivel Renesmee félig ember, ereiben vér csörgedezik, nagyon óvatosnak kell lennie vele. Minden tökéletesnek látszik, azonban megtörténik, amire senki sem számított: Renesmee „bevésődik” Jacobba, azaz a fiú akarata ellenére a kislány rabja lesz. Bella dühbe gurul és legjobb barátja torkának ugrik. Ám az ütközetben csak Seth vállcsontját sikerül eltörnie. Végül Bella elfogadja Jacob és Renesmee furcsa kötődését és minden megint békésnek látszik.

Jacob, mit sem sejtve a veszélyeiről, elhívja Charlie-t a Cullen család házába, hogy láthassa Bellát. Jake előtte elmondja Charlie-nak, hogy farkas. Bella meg bírja türtőztetni magát, hogy ne szívja ki a saját apja vérét, bár nehezen. Charlie-t eléggé sokkolja lánya új külseje, de örül neki, mivel hónapokig nem láthatta, mert állítólag3528136_32be600b3e75cde67c397ce58ee79bbe_wm.jpg egy ritka betegsége volt. Renesmee-nek is nagyon örül, aki a Charlie-nak mesélt verzió szerint Edward és Bella örökbefogadott lánya.

Egy nap Alice-nak látomása támad. Látja, hogy a Volturi, még a feleségek is, eljönnek, hogy megöljék Renesmee-t, mert azt hiszik, hogy halhatatlan gyermek, a tabu, a tiltott gyümölcs a vámpírok számára.

Cullenék tanúkat gyűjtenek a világ minden tájáról, akik bizonyíthatják a Volturinak, hogy a kislány félig ember. Edward, Bella és Jake otthon marad bemutatni Renesmee-t a nem mindennapi vendégeknek. Renesmee-nek az a különleges képessége van, hogy egy érintéssel meg tudja mutatni gondolatait bárkinek. Így hamar megnyeri magának a fura társaságot, mindenki náluk marad tanúnak.

Alice és Jasper rejtélyes módon eltűnnek. Alice Bellának hagy egy nyomot, egy seattle-i címet. Bella felkeresi a helyet, ami mint később kiderül, egy ügyvédi iroda lenne. Bella találkozik az ügyvéddel, egy bizonyos J. Jenks-szel. J. okiratok hamisításával foglalkozik. Bella rájön Alice miért adta meg neki J. elérhetőségeit: hogy kiszabadítsa Renesmee-t a Volturi karmai közül. Csináltat is útlevelet neki és Jacob-nak is.

A Volturi megérkezik. Cullenék és a kb. 20 vámpírból álló tanúseregük fogadják őket. A kis csoport feltartóztatja a Volturi haderőit, bár igazi megmentőjük Bella, aki különös képességgel rendelkezik: ki tudja zárni a fejébe tolakodó vámpírokat, és azok minden erejét. E képessége már emberként is megvolt, hisz Edward sem hallotta a gondolatait és Jane sem tudott ártani neki. Vámpírként azonban megtanulja kiterjeszteni e képességét, akár egy védőpajzsot, a körülötte álló emberek köré, így védve meg őket a Volturi földöntúli erejétől. Végül a Volturi meghallgatja Renesmee történetét. Elhiszik, de a jövője bizonytalanságára hivatkozva mégis el akarják pusztítani a bájos kislányt. Alice mentőcsapatával időben érkezik. Magával hoz egy Renesmee-hez hasonló egyedet, egy bizonyos Nahuelt, aki megnyugtatja a véneket, hogy nem lesz semmi baj a kislánnyal, 17 éves koráig fog nőni, aztán valószínűleg az örökkévalóságig megfagy abban az állapotban. Mivel több kivetnivaló nincs is Cullenékat illetően a Volturi békével, ám bosszankodva távozik.

Cullenék elbúcsúznak barátaiktól és békésen hazatérnek. Bella még első vámpírnapjaiban kapott egy kis házat az erdő közepén Esmétől. Hazamennek Edwarddal, Renesmee-t beteszik az ágyába, majd Bella ki szeretne próbálni valamit. Teljes erejével összpontosít, és kitolja a pajzsát magából. Edward meglepődik, mivel most először tud olvasni Bella gondolataiban.

 

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 15166
30 nap: 640
24 óra: 34